Політика у сфері конфіденційності і персональних даних

 

       Керування Ресурсом та/ або сервісом здійснюється ФОП “Алексанкін Ілля Сергійович” реєстраційний код юридичної особи: 3007203998, юридичною особою, що зареєстрована і діє відповідно до і згідно з законодавством України (далі - та/або «Адміністрація).

Ресурс(си) та/ або сервіс(си) - https://dosie.online.

        Користувач – особа яка користується ресурсом та яка надала згоду на оброблення та використання  персональних даних про що була повідомлена перед початком користування.

        Адміністрація з  величезною повагою ставиться до конфіденційної (персональної) інформації всіх без винятку осіб, які користуються або мають намір користуватися  ресурсом Адміністрації, у зв'язку з цим Адміністрація прагне захищати конфіденційність персональних даних, тим самим створивши і забезпечивши максимально комфортні умови використання сервісів  будь-якому і кожному Користувачеві.

          Збір,  обробка та використання персональних даних здійснюється  виключно за погодженням Користувача   про ознайомлення з «Політикою у сфері конфіденційності і персональних даних». Підтвердження про надання збору,  обробки та використання персональних даних відбувається безпосередньо Користувачем шляхом внесення відповідних даних для пошуку, виконання оплати відповідних послуг та отримання результату. 

      При використанні Користувачем сервісів,  Адміністрація  здійснює  збір і обробку персональних даних Користувача, а також:

- даних, що надаються Користувачем як при заповненні реєстраційних форм, так і в процесі користування сервісами;

- файли cookie;

- ір-адреси;

- параметри і налаштування інтернет - браузерів;

       Адміністрація збирає тільки ті персональні дані (наприклад, Ваше ім'я і прізвище, логін і пароль доступу, адреса електронної пошти, номер контактного телефону, дата народження, стать тощо), на збір,  обробку та використання яких суб'єкт  персональних даних надав згоду відповідним ресурсам, з яких отримується інформація, які в подальшому використовуються Адміністрацією для досягнення максимального результату, який Користувач бажає отримати за результатом користування Ресурсами Адміністрації.

      При відвідуванні Ресурсу фіксуються всі входи в акаунт. Інші відомості по трафіку Користувача зберігаються у Адміністрації.

      Звертаємо Вашу увагу: Адміністрація обмежується збором обсягу інформації, що необхідно винятково для виконання запиту Користувача. У кожному випадку, коли запитується не обов'язкова до надання інформація, Користувач буде повідомлений у момент збору такої інформації.

       Адміністрація не  збирає  інформацію, якій у відповідності до законодавства України присвоєно гриф «інформація з обмеженим доступом», «службова інформація», «таємна інформація».

     Персональні дані - відомості чи сукупність відомостей про Користувача, який ідентифікований або може бути конкретно ідентифікованим.

     Адміністрація збирає дані про статистику відвідування Ресурсу. Відомості можуть містити інформацію про з'єднання, трафік, браузер Користувача, а також про дату, час, тривалість роботи в мережі Інтернет та перебування на Ресурсі.

       Обробка персональних даних

       Обробка та зберігання наданих персональних даних здійснюється в центрах Адміністрації, де розміщується обладнання, що забезпечує функціонування сервісів Ресурсів. Надані персональні дані обробляються і зберігаються в Базі персональних даних «Користувачів» та у відповідності до  положень Закону України Про доступ до публічної інформації".

        Персональні дані використовуються з метою забезпечення надання інформації та інших послуг наявних на Сервісі, обміну інформацією/новинами, відносин у сфері реклами та комунікації відповідно до та  для виконання таких Законів України (але не винятково): "Про захист персональних даних", "Про доступ до публічної інформації", "Про ратифікацію Конвенції про захист осіб у зв'язку з автоматизованою обробкою персональних даних та Додаткового протоколу до Конвенції про захист осіб у зв'язку з автоматизованою обробкою персональних даних стосовно органів нагляду та транскордонних потоків даних», "Про інформацію", "Про рекламу", "Про телекомунікації", "Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах", "Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів", НД ТЗІ 2.5-010-03 "Вимоги до захисту інформації WEB-сторінки від несанкціонованого доступу", а також Статуту Адміністратора  нормативно-правових та інших локальних актів, що регулюють діяльність.

       Термін зберігання персональних даних

Персональні дані зберігаються на термін не більше, ніж це необхідно відповідно до мети їх обробки та/або до рішення Адміністрації. 

Системи зі збору статистики відвідувань сервісів, лічильники Google Tag Manager, Facebook Pixel, Google Analytics

      На деяких сторінках Сервісу  встановлені коди сервісів Google Tag Manager, Facebook Pixel, Google Analytics. Ці сервіси можуть отримувати і обробляти інформацію винятково про те, що ви відвідали сторінку та іншу інформацію, яка передається браузером Адміністрації.

     Використання зазначених сервісів Адміністрації  необхідно для оперативного аналізу відвідувань сайту, внутрішньої та зовнішньої оцінки відвідуваності сайту, глибини переглядів, активності Користувачів. Дані, отримані від зазначених сервісів ми зберігаємо і та обробляємо в залежності від необхідності у розвитку Ресурсі та Сервісу.

      Відповідно, якщо Користувач з якихось причин не бажає, щоб зазначені сервіси отримували доступ до його персональних даних, Користувач може за власним бажанням у випадку здійснення реєстрації «розлогінитися» (вийти зі свого акаунта), очистити «Cookies» (через свій браузер) або надіслати Адміністратору повідомлення про заборону використання, зберігання та оброблення персональних даних.

     У разі згоди Користувача, так чи інакше,   рекомендуємо завжди ознайомлюватися з Політикою конфіденційності та/або порядком збору та використання Сервісом та /або Ресурсом  персональних даних фізичних осіб, юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань для уникнення непорозумінь чи запобігання порушення прав суб'єктів персональних даних, оскільки Адміністрація  не несе відповідальності в частині збору/обробки/використання зазначеними/аналогічними сервісами персональних даних наявних на ресурсах Google Tag Manager, Facebook Pixel, Google Analytics

Соціальні плагіни мереж (форумів) Facebook, Twitter, Instagram

    На  сторінках Ресурсу та/або Сервісу встановлені коди сервісів (плагіни, віджети) Facebook, Twitter, Instagram. Ці плагіни можуть бути кнопками синхронізації аккаунта на Ресурсі та/або Сервісі, таких як «Like», «Мені подобається». При відкритті сторінки Ресурсу та/або Сервісу, оснащеної таким плагіном,   інтернет - браузер Користувача безпосередньо підключить Коистувача  до серверів Facebook, Twitter, Instagram, і на екрані відобразиться зареєстрований плагін через Браузер. Плагін буде передавати на сервер дані про те, які саме Сервіси та/або Ресурси Адміністрації  відвідав Користувач.

     Якщо у Користувача є обліковий запис на Facebook, Twitter, Instagram і Користувач залогінений через свій аккаунт, то при відвідуванні Ресурсу та/або Сервісу,  Facebook, Twitter, Instagram - буде пов'язувати цю інформацію з  акаунтом Користувача (за наявності акаунта).

     При використанні будь-яких функцій плагіна (наприклад, при натисканні кнопки "Мені подобається", коментуванні) ця інформація також буде синхронізована з  обліковим записом Користувача на Facebook, Twitter, Instagram.

     Щоб уникнути зв'язку мереж Facebook, Twitter, Instagram - або з Ресурсом  та/або Сервісом Адміністрарації  і подальшого співвіднесення цієї інформації з   акаунтом Користувача, останньому  необхідно вийти з облікового запису мережі перед відвідуванням Ресурсом  та/або Сервісом Адміністратора. 

Правила використання технології маркерів звернень (Cookies) і лог-файлів/Свобода вибору.

      Кукі («Сookie») - це невеликі текстові файли, в які браузер може записувати дані, отримані від сервера. Коли Користувач переходе на сторінку Ресурсу та/або Сервісу, сервер може зчитувати інформацію, що міститься в «Сookie». Зокрема, «Cookies», можуть бути використані для зберігання інформації про реєстрацію на Ресурсі та/або Сервісі або певній області, щоб Користувачеві не потрібно було повторно вводити її при подальших відвідинах Ресурсу та/або Сервісу або його області, маркери звернень, які використовуються на Ресурсі  та/або Сервісі Адміністратора, пов'язані з персональними даними користувача. 

        При цьому технології "Cookies" дозволяють зробити безпечним використання Користувачем сервісів Ресурсу та/або Сервісу Адміністратора (наприклад, за допомогою функції підтвердження входу Адміністрації може заблокувати і запитати додаткову інформацію у Користувача, який намагається увійти в кант за допомогою Веб-браузера, який Користувач раніше не використовував).

      Крім того, файли «Cookies» дозволяють відстежувати порушення політики конфіденційності та угод використання Ресурсу та/або Сервісу Користувачами або пристроями. Файли «Cookies» допомагають оцінити Адміністрації кількість і частоту запитів, а також виявляти і блокувати тих Користувачів або пристрої, які намагаються виконати пакетні завантаження інформації за допомогою Ресурсу та/або Сервісу Адміністратора.

      У деяких випадках для надання певних продуктів і послуг Адміністратор звертається до постачальників послуг, які можуть бути партнерами Адміністратора. Партнери, своєю чергою, також можуть використовувати «Cookies», щоб персоналізувати активність Користувача щодо відповідних додатків партнера; або якщо це стосується реклами, то «Cookies» може бути використано партнером для визначення факту показу реклами і реакції Користувача.

      Адміністрація не використовуємо файли «Cookies» для збору інформації про активність Користувача на інших сайтах з метою показу реклами. Однак ми можемо використовувати анонімні (знеособлені) або узагальнені дані для поліпшення якості реклами в цілому, а також з метою дослідження, розробки або тестування нових і чинних Сервісів.

      На сьогодні використання «Cookies» є стандартною процедурою для більшості Сервісів. Однак, якщо Користувачу некомфортно використовувати «Cookies», більшість браузерів дозволяють Користувачам відмовитися від використання «Cookies». У такому випадку функція реєстрації буде для Вас недоступною, також деякі інші функції Ресурсу Адміністрації  можуть працювати з порушеннями. Після завершення візиту на Ресурс Адміністрації, Користувач  завжди можете видалити «Cookies» після установки, якщо побажаєте.

 

Лог-файли – для того щоб належним чином управляти Ресурсом та/або сервісом, Адміністрація може ідентифікувати категорії користувачів за такими параметрами, як домени і типи браузерів. Ці статистичні дані в їх сукупності передаються веб-фахівцям Адміністрації. Це здійснюється для того, щоб користування Ресурсом було приємним для користувачів, а також щоб Ресурс був ефективним та інформаційним.

                                           Безпека неповнолітніх

        Адміністрація  дуже серйозно ставиться  до питань безпеки, особливо щодо осіб, які не досягли повноліття, у зв'язку з чим, зі свого боку, звертаємося до батьків із закликом пояснити своїм дітям про проблеми безпеки в Інтернеті, про їх конкретні цілі і необхідність використання певних Ресурсів, а саме:

      Сервіси Адміністрації  не призначені для Користувачів у віці до 18 років. Згідно з   політикою Адміністрації, цілеспрямований збір і зберігання інформації про осіб молодше 18 років не проводиться.

        Взаємодія Адміністрації з третіми особами стосовно персональних даних.

       Адміністрація може використовувати персональні дані, що наявні на ресурсах третіх осіб, згода  на обробку, зберігання та використання яких надана власником персональних даних третім  особам, а також Адміністрація може використовувати персональні дані осіб, які надали свою згоду на використання такої інформації перед третіми особами  при цьому Адміністрація розуміє, що особиста інформація є цінністю і невід'ємним змістом у тому числі, особистих немайнових прав будь-якої фізичної особи.

       На Ресурсах Адміністрації можуть бути посилання на інші Сайти (винятково з інформаційною метою), які у своїй діяльності можуть не використовувати та/або не дотримуватися Політики Адміністрації в сфері конфіденційності і персональних даних.

       Звертаємо увагу: при переході за посиланням на інші Сайти дія Політики Адміністрації в сфері конфіденційності і персональних даних на такі Сайти поширюватися не буде. У зв'язку з цим Адміністрація рекомендує переглядати політику у сфері конфіденційності і персональних даних кожного Сайту перед тим, як передавати будь-які персональні дані, за якими Вас можуть ідентифікувати.

 Захист персональних даних

      Адміністрація використовує загальноприйняті стандарти технологічного та операційного захисту інформації та персональних даних від втрати, неправильного використання, зміни або знищення. Однак, незважаючи на всі зусилля, Адміністрація не можемо гарантувати абсолютну захищеність від будь-яких загроз, що виникають поза введенням Адміністрації.

      Адміністрація забезпечує застосування всіх відповідних зобов'язань з дотримання конфіденційності, а також технічних і організаційних заходів безпеки для запобігання несанкціонованого або незаконного розголошення або обробки такої інформації та даних, їх випадкової втрати, знищення або пошкодження.

      Адміністрація надає  доступ до інформації і персональних даних тільки уповноваженим співробітникам, які дали згоду на забезпечення конфіденційності такої інформації і даних згідно з локальними актами та/або у випадку наявності згоди Користувача про використання персональних даних перед третіми особами. 

                              Умови доступу до персональних даних.

       Порядок доступу до персональних даних третіх осіб визначається умовами згоди суб'єкта персональних даних, наданої володільцю персональних даних на збір, обробку, використання цих даних, або відповідно до вимог законодавства.

      Суб'єкт персональних даних має право на одержання будь-яких відомостей про себе у будь-якого суб'єкта відносин, пов'язаних з персональними даними, за умови надання інформації, встановлених законом.

     Відстрочка доступу суб'єкта персональних даних до своїх персональних даних не допускається.

     Відстрочка доступу до персональних даних третіх осіб допускається у разі, якщо необхідні дані не можуть бути надані протягом тридцяти календарних днів з дня надходження запиту. При цьому загальний термін вирішення питань, порушених у запиті, не може перевищувати сорока п'яти календарних днів.

      Повідомлення про відстрочку доводиться до відома третьої особи, яка подала запит, у письмовій формі з роз'ясненням порядку оскарження такого рішення.

     Рішення про відстрочення або відмову в доступі до персональних даних може бути оскаржено в суді.

      Якщо запит зроблено суб'єктом персональних даних за даними про себе, обов'язок доведення в суді законності відмови у доступі покладається на власника персональних даних, до якого подано запит.

     Згідно з законодавством України персональні дані можуть бути передані правоохоронним, судовим органам та іншим установам з метою захисту основ конституційного ладу, моральності, здоров'я, прав і законних інтересів інших осіб, забезпечення оборони країни і безпеки держави. 

  Права суб'єкта персональних даних

     Адміністрація нагадує Користувачу  про  права як суб'єкта персональних даних, які врегульовані Законом України «Про захист персональних даних» № 2297-VI, а саме:

    - знати про джерела збирання, місцезнаходження своїх персональних даних, мету їх обробки, місцезнаходження або місце проживання (перебування) володільця чи розпорядника персональних даних або дати відповідне доручення щодо отримання цієї інформації уповноваженим ним особам, крім випадків, встановлених законом;

      - отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема інформацію про третіх осіб, яким передаються його персональні дані;

      - на доступ до своїх персональних даних;

      - отримувати не пізніше, ніж за тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, чи обробляються його персональні дані, а також отримувати зміст його персональних даних;

      - пред'являти вмотивовану вимогу власнику персональних даних із запереченням проти обробки своїх персональних даних;

      - пред'являти вмотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних будь-яким володільцем та розпорядником персональних даних, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними;

       - на захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв'язку з умисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи;

      - звертатися зі скаргами на обробку своїх персональних даних до Уповноваженого або до суду.

         Органом у сфері захисту персональних даних є Уповноважений Верховної Ради України з прав людини (омбудсмен), який наділяється повноваженнями здійснювати контроль за дотриманням вимог законодавства України у сфері захисту персональних даних. Вся необхідна інформація представлена в розділі «Захист персональних даних» на офіційному веб-сайті Уповноваженого Верховної Ради з прав людини http://www.ombudsman.gov.ua.

       Якщо Користувач хоче оновити свої персональні дані, які були   надані Адміністрації, або є якісь зауваження, побажання чи претензії щодо   персональних даних Користувача, які  Адміністрація зберігає  або використовує, можливо подати  звернення шляхом надсилання електронного листа на   електронну пошту: (вказати поштову адресу)  або написати листа за адресою(вказати поштову адресу) .

Для здійснення ведення податкового та бухгалтерського обліку, пошуку та моніторингу інформації щодо фізичних осіб-підприємців за реєстраційним номером облікової картки платника податків, Користувач надає згоду на обробку цього номера, або підтверджує, що він має згоду суб’єкта персональних даних на обробку цієї інформації.

      Усі питання та запити щодо обробки персональних даних можуть бути направлені на електронну пошту: dosie.supp@gmail.com

  

ФОП Алексанкин І.С., ІПН: 3007203998, Україна, м. Кривий Ріг, пр. Почтовий, 52,

dosie.supp@gmail.com,  тел: +380679273005.